Òmnium Cultural, l'Assemblea Nacional Catalana i l'Associació Catalana de Drets Civils han convocat una gran mobilització per exigir l'alliberament dels polítics catalans empresonats el proper dissabte 14 de juliol a la tarda a Barcelona. Aquesta mobilització arriba just 8 anys després de la convocada el 10 de juliol de 2010 per protestar contra la sentència del Constitucional que retallava l'Estatut. Les entitats han assegurat que davant dels que pensen que l'acostament "és un gest polític" exigiran l'alliberament dels presos.

La manifestació començarà a les 7 de la tarda a la cruïlla dels carrers de Tarragona i la Diputació, a tocar del Parc de Joan Miró, i acabarà davant la presó Model, "símbol de la repressió contra els presos polítics". La marxa avançarà pel carrer Tarragona fins l'avinguda Josep Tarradellas, on hi haurà un escenari des d'on faran parlaments representants d'Òmnium Cultural, l'ANC i l'Associació Catalana de Drets Civils.

Sota el lema "Ni presó ni exili, us volem a casa", les entitats convocants confien que sigui una mobilització multitudinària en defensa de les llibertats.

Així mateix, Anna Puigdemont, germana de Carles Puigdemont, ha animat a assitir-hi com a resposta a la decisió de la justícia alemanya d'extradir l'expresident per malversació.

Les assemblees locals de l'ANC i d'Òmnium Cultural, per tal de facilitar l'assistència a la manifestació, han organitzat autocars des de desenes de ciutats catalanes.

La recomanació és arribar-hi en transport públic. Les estacions de metro més properes són Espanya, Hostafrancs i Tarragona.

L'Estació de Sants és molt a prop del punt final de la manifestació

Què diuen les entitats convocants

El vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha insistit que l'acostament dels presos no és "cap gest polític" sinó que compleix el que fixa la llei. "És allò a que tenen dret els presos, de poder estar a prop de casa seva. Reclamem i exigim que puguin ser a casa i que els exiliats puguin tornar", ha assegurat Mauri.

{C}

Per la seva banda, el vicepresident de l'ANC, Josep Cruanyes, ha reclamat que els presos puguin tornar a casa i que s'arxivin les actuacions judicials que pesen sobre ells.

Després de donar les gràcies a la ciutadania per les seves contribucions a la Caixa de la Solidaritat, Cruanyes ha demanat que continuïn aquestes donacions perquè la iniciativa "està oberta a totes les persones que pateixen repressió"

La portaveu de l'Associació Catalana de Drets Civils, Alba Puig, ha demanat a les persones que assisteixin a les concentracions que segueixin les instruccions de les entitats.

La darrera gran manifestació

L'última gran manifestació va ser el passat 15 d'abril, coincidint amb els sis mesos d'empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Aquella marxa, a la qual es van sumar desenes d'entitats, reclamava «defensar les institucions catalanes, la convivència, la cohesió social i els drets i llibertats fonamentals de la ciutadania que s'han vist vulnerats al nostre país» però també l'alliberament dels líders independentistes presos. Aquestes són algunes de les imatges d'aquella jornada:

GMv2|pTipoComp=fotos&pIdGaleria=5ad32b16a4139316c42d9aca|GMv2

Veure Galeria