La líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, ha advertit avui al president català, Quim Torra, que no confongui la "debilitat" del Govern de Pedro Sánchez amb una "debilitat de la democràcia" espanyola, i ha manifestat la seva preocupació per les "amenaces" abocades ahir pel president.

En la segona jornada del Debat de Política General al Parlament, que s'ha iniciat amb la intervenció de la cap de l'oposició a la cambra, Arrimadas ha avisat Torra que "no cometi el mateix error" que el seu predecessor, Carles Puigdemont, que en el seu desafiament independentista "va pensar que s'estava enfrontant a Mariano Rajoy", quan ho feia a un "Estat de dret i a una democràcia".

"No confongui la debilitat del Govern de Pedro Sánchez amb una debilitat de la democràcia" espanyola, ha aconsellat la líder de Ciutadans a Catalunya, qui a més ha acusat l'Executiu del PSOE de ser el "salvavides" dels independentistes.

Després de la intervenció ahir del president català al començament del Debat de Política General, Arrimadas ha manifestat la seva preocupació per les "amenaces" i l'"ultimàtum" que va llançar Torra a Sánchez, en amenaçar de retirar el suport dels independentistes al Congrés si no planteja una proposta de referèndum en el termini d'un mes.

La líder de la formació taronja ha replicat a Torra que "sí, a Catalunya se li està acabant la paciència", però no en el sentit de les paraules del president, sinó perquè els catalans "estan molt cansats del processisme", tant els independentistes, "farts de les mentides", com la "majoria social".

"Vostè va dir que a Catalunya se li acaba la paciència. Doncs sí, als catalans se'ls acaba la paciència. Als independentistes, per les seves mentides. Vostès creuen que s'acontentaran amb el comissionat del 155?. I, també, se li acaba la paciència a la majoria social, farts dels seus atacs a les nostres institucions, als símbols de tots, per la violació dels nostres drets, perquè ens excloguin de l'espai públic que és de tots....estem molt cansats del processisme", ha dit.

En aquest sentit, ha instat al president de la Generalitat a "dir la veritat" als votants independentistes després de les "mentides" abocades "durant molt temps" sobre la creació d'una república independent.

D'una altra banda, ha interpel·lat Torra sobre què pensa fer exactament en assegurar que "no acceptarà" una sentència condemnatòria als líders independentistes: Què faran? Ocupar els tribunals, obrir les presons? Que estan animant a fer als comandos separatistes?, perquè si es complica, vostè serà el responsable de tot el que passi a Catalunya, ha dit.

Així, Arrimadas ha advertit a Torra que el "Frankenstein del procés que han creat els acabarà passant per damunt".

La cap de l'oposició, qui considera que el discurs d'ahir de Torra va ser un altre dels innombrables "monòlegs" del procés, ha denunciat també les conseqüències econòmiques del procés sobiranista, que està també "espantant" a molts catalans que volen abandonar Catalunya, així com la situació de les polítiques socials com la sanitat o l 'educació.

"Vostè ahir va tenir un moment Aznar, quan va dir que Catalunya anava bé", ha ironitzat.