23 de octubre de 2018
23.10.2018
Diari de Girona

El cònsol honorari de Grècia nega haver ultratjat la bandera espanyola

Fernando Turró diu que a hores d'ara encara no ha rebut «cap notificació oficial» de l'ambaixador grec

23.10.2018 | 01:01
El cònsol honorari de Grècia nega haver ultratjat la bandera espanyola

El cònsol honorari de Grècia va negar «rotundament haver comès cap greuge a la bandera espanyola». En una carta, Fernando Turró va defensar que durant tot el període en què ha estat cònsol honorari ha exercit les funcions consulars respectant «escrupolosament tant les obligacions del càrrec com la neutralitat política envers afers interns espanyols». De fet, Turró va explicar que a hores d'ara encara no ha rebut «cap notificació oficial» de l'ambaixador grec a Espanya sobre la seva destitució, anunciada dimecres passat pel ministre d'Afers Exteriors, Josep Borrell.

En l'escrit, Turró va dir que ha servit la comunitat grega a la demarcació i tots «els espanyols i catalans amb vinculacions a Grècia o amb interès per ella». Davant de les crítiques de Borrell, que el va acusar de fer «greuges» a la bandera espanyola, Turró va negar cap mena d'acció en aquesta línia.

A més, va defensar que en tot cas el seu càrrec «no impedeix en absolut que, privadament, i mai en exercici de la funció consular» pugui «expressar» les seves «conviccions». Fonts de l'ambaixada grega van confirmar a l'ACN que encara no s'ha comunicat oficialment el cessament a Turró, però confien que es faci efectiu abans de dues setmanes.

Atribueixen el retard a factors interns de la política grega; el ministre d'Exteriors, Nikos Kotzias, va dimitir dimecres passat i el primer ministre, Alexis Tsipras, ha pres possessió de la cartera de manera temporal. L'ambaixada ha donat per bona la versió del ministeri d'Afers Exteriors espanyol, que va demanar la destitució de Turró i el va acusar de «greuges a la bandera espanyola» per unes imatges on apareixia amb una estelada.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook