El president de la Generalitat, Quim Torra, va recalcar ahir al fiscal del Tribunal Suprem Fidel Cadena que es deu «a les decisions que prengui el Parlament», en el qual considera que «resideix la sobirania del poble català».

Torra va publicar un missatge a Twitter per respondre a una informació sobre la intervenció de Cadena en el judici del procés i que destaca la seva negació de la sobirania del poble català i del dret a la seva autodeterminació, al·legant que no existeix en la Constitució.

«Com a president de la Generalitat, tal i com vaig prometre a l'assumir el càrrec, només em dec a les decisions que prengui el Parament de Catalunya, on resideix la soberania del poble català», va assenyalar.

Mentrestant, el ministre d'Afers Estrangers, Josep Borrell, va fer una crida a tota la societat a «fer front a la ignominiosa campanya de descrèdit d'Espanya que estan fent els independentistes catalans a tot el món» per presentar-lo com un país sense qualitat democràtica.

Segons l'opinió de Borrell, «no competeix només a les institucions sinó a tota la societat aixecar-se contra la tasca de desprestigi a la qual se sotmet al seu país», fet pel qual va demanar a la societat que «siguin més tebis en les seves crítiques i més forts en defensa del seu país». Borrell va indicar que la més gran amenaça a la imatge i reputació d'Espanya en el món és la que protagonitzen els independentistes catalans i que és responsabilitat de «tota la societat» fer-li front.