Cs va posar en coneixement de la Fiscalia Superior de Catalunya aquest divendres el pagament de més de 6,6 milions d'euros per part de la Generalitat catalana a Acció Cultural del País Valencià (ACPV) en concepte de despeses derivades de la hipoteca de l'edifici El Siglo, que acull l'entitat al centre de València.

En declaracions a la Fiscalia, la diputada de Cs al Parlament Sonia Sierra ha afirmat que la Generalitat ha destinat més de 10 milions d'euros a ACPV, «una entitat pancatalanista que es dedica a difondre el missatge nacionalista i separatista a la Comunitat Valenciana».

Juntament amb el seu company al Parlament Matías Alonso, el diputat al Congrés Toni Cantó i el portaveu de Cs a l'Ajuntament de València, Fernando Giner, Sierra va qualificar d'indignant que el Govern destini fons a «pagar la hipoteca i reforma d'un edifici al centre històric de la ciutat de València» en comptes de finançar les guarderies.

«Són regals a dit als seus amiguets per tenir una eina de propaganda a la Comunitat Valenciana», va concloure la diputada catalana.

Cantó es va sumar a la crítica i va explicar que la quantitat que ha aportat la Generalitat a aquestes entitats ascendeix a 10 milions per la suma de la hipoteca i el concepte de subvenció per la seva activitat de promoció del català tant a ACPV com a la Institució Cívica i de Pensament Joan Fuster: «No estem denunciant fomentar l'ús del català, sinó la política que l'acompanya».