Uns 16.900 membres del cos de Mossos d'Esquadra estan cridats a participar aquest dilluns en les eleccions sindicals per escollir els representants dels treballadors en el Consell de la Policia, segons va informar ahir el cos.

En la votació s'escolliran setze representants: dotze per a l'escala bàsica, un per a l'escala intermèdia, un per a l'escala executiva, un per a la superior i un altre per a l'escala de suport. Fins aquest dilluns, els sindicats representats en el Consell de la Policia són el Sap-Fepol, amb sis representants de l'escala bàsica, el SPC, amb dos, el CAT-ME amb un i l'SME amb dos. Aquests tres sindicats concorren agrupats en la Trisindical i Uspac amb un.

També hi ha el Sicme, amb un representant d'escala executiva i un de la superior, l'Afitcme, amb un corresponent a l'escala de facultatius i tècnics, i Seime, amb un conseller de l'escala intermèdia, sindicats que formen part de la federació Fepol.

Pel que fa a la votació, s'habilitaran cent meses electorals parcials no itinerants perquè emetin el seu vot els membres de les escales bàsica i intermèdia del cos.

Anul·lació de les eleccions

El Tribunal Suprem (TS) va confirmar el juliol de 2017 una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que anul·lava el procediment electoral de 2015 de representants al cos dels Mossos d'Esquadra, segons una providència del TS.

La sentència del TSJC va estimar parcialment un recurs contenciós-administratiu interposat pels sindicats de la Trisindical, SPC, SME i CAT-ME, contra el Decret 79/2015 de convocatòria d'eleccions dels representants dels membres de la policia catalana, i ho va anul·lar «per ser contrari a dret».

El jutge va considerar que s'havia vulnerat «el dret fonamental a la igualtat de les organitzacions sindicals» previst en la Constitució, fet que el va portar a declarar la nul·litat del procediment electoral.