Un grup de persones ha despenjat aquesta matinada de la façana de l'Ajuntament de Barcelona una pancarta amb un dibuix d'un gran llaç groc, encara que agents de la Guàrdia Urbana l'han recuperat poc després, després d'un forcejament, i han identificat cinc dels participants en l'acció.

Una portaveu de l'Ajuntament de Barcelona ha informat que, cap a les 1.30 hores de la matinada, aquestes persones han tret la pancarta de la façana del consistori, i que han intentat fer el mateix amb altres pancartes situades al Palau de la Generalitat, a la mateixa plaça de Sant Jaume, per això també han estat identificades pels Mossos.

Els membres d'aquest grup, que ocultaven la cara amb caputxes i mocadors, han utilitzat un llarg pal per despenjar la pancarta amb el llaç groc, moment en què agents de la Guàrdia Urbana han sortit de l'edifici consistorial i els l'han arrabassat, després de forcejar amb els activistes.

Segons un vídeo que aquest grup ha penjat a les xarxes socials, la seva acció està motivada per "haver expirat el termini per retirar les pancartes a favor dels colpistes, per ordre de la Junta Electoral" i es pot sentir com els seus membres adverteixen els agents que mantenir-los "és desobediència al jutge".

Durant el forcejament, un dels policies adverteix a una d'aquestes persones que "està vostè gravat", i aquest li respon: "i vostè també".

La portaveu municipal ha precisat que la Junta Electoral "no ha requerit a l'Ajuntament la retirada del llaç", per la qual cosa la pancarta ha tornat a ser col·locada a la façana del consistori barceloní passades les 9 del matí.