19 de març de 2019
19.03.2019
Diari de Girona

Barcelona s'oposa que se supervisi el vot als discapacitats psíquics

18.03.2019 | 23:56
Barcelona s'oposa que se supervisi el vot als discapacitats psíquics

L'Ajuntament de Barcelona va demanar una rectificació de la instrucció emesa per la Junta Electoral Central que permet supervisar el vot de les persones amb discapacitat intel·lectual a les eleccions del pròxim 28 d'abril.

El passat 5 de desembre del 2018, es va modificar la Llei Orgànica del Règim Electoral Central (LOREG) per garantir aquest dret de sufragi actiu, conscient, lliure i voluntari, en el sentit de reconèixer-ho a les persones discapacitades intel·lectualment o amb malaltia mental.

La Junta Electoral Central (JEC) va aprovar una instrucció en què estableix una sèrie de mesures encaminades a garantir que les persones discapacitades intel·lectuals, unes 900 a Barcelona, puguin votar per primera vegada a les eleccions generals.


Llistats de persones

En un comunicat, l'Ajuntament de la capital catalana denuncia que la JEC ha autoritzat els membres de la mesa electoral i els apoderats i interventors de partits a fer llistats de les persones amb discapacitat que podrien no estar exercint el seu dret de vot de forma conscient, lliure i voluntària.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook