El BOE va publicar ahir la proclamació definitiva de les candidatures que concorreran a les eleccions generals del 10-N, de la qual han desaparegut els líders independentistes ja condemnats i inhabilitats. A la pràctica, això vol dir que Joaquim Forn ha deixat de ser el cap de llista de JxCat al Congrés per Girona, i Mariona Illamola, que era la número 2, ha passat a encapçalar la candidatura. Com a número 2 hi haurà Sergi Miquel, mentre que Lluís Guinó ha entrat com a número 4 per omplir el buit que Forn ha deixat a la llista. A banda d'aquest canvi, la junta electoral ha validat catorze de les quinze candidatures que s'havien presentat a la demarcació, i només ha eliminat la d'Escons en Blanc per no ajustar-se a la llei.

Igual que Forn, la resta de polítics independentistes condemnats han caigut també de les llistes a causa de la seva inhabilitació. D'aquesta manera, Oriol Junqueras, que havia de ser el número 1 d'ERC per Barcelona al Congrés, ja no pot ser candidat i el seu lloc l'ocuparà Gabriel Rufian, que era el número 2. De la mateixa manera, Raül Romeva, que era el cap de llista dels republicans per Barcelona, ha estat substituït per Mirella Cortés.

Tampoc apareix en les llistes publicades al BOE Jordi Sànchez, que encapçalava la candidatura de JxCat al Congrés per Barcelona, i el seu lloc ha estat ocupat per Laura Borràs. Jordi Turull, que era el número 1 de JxCat a Lleida, ha estat substituït per Concepció Cañadell, i el lloc de Josep Rull, que encapçalava la candidatura de JxCat a Tarragona, ha estat ocupat per Ferran Bel.