El president de la Generalitat, Quim Torra, ha obviat aquest dimecres els aldarulls violents ocorreguts ahir a la nit en les protestes del carrer dels CDR i ha afirmat que el seu Govern està "al costat de la gent" i dona suport a "totes les manifestacions que s'estan fent a Catalunya" contra la sentència del procés. Més endavant, després de rebre moltes crítiques ha assegurat que la "violència no ens representa ni ens representarà", però sense fer una condemna explícita als fets de dimarts en diferents ciutats catalanes.

Després dels disturbis d'ahir a la nit, Torra s'ha reunit a primera hora del matí al Palau de la Generalitat amb el conseller d'Interior, Miquel Buch, el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, i la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, i posteriorment s'ha desplaçat fins a Caldes de Malavella (Selva) per unir-se a una de les marxes independentistes iniciades aquest matí.

A l'altura de Sils (Selva), Torra ha fet un alto en la marxa per fer declaracions - sense admetre preguntes dels periodistes - acompanyat de l'exlehendakari Juan José Ibarretxe: "Que ningú tingui cap dubte que aquest president i el seu Govern estan al costat de la gent", ha afirmat.

Torra ha explicat que ha acudit a una de les denominades cinc "Marxes per la llibertat" impulsades per l'ANC i Òmnium Cultural - que han arrencat aquest matí des de Girona, Vic, Berga, Tàrrega i Tarragona i que confluiran divendres a Barcelona - amb la finalitat de "donar suport a aquesta i a totes les manifestacions que s'estan fent a Catalunya, contra la sentència i en suport al dret a l'autodeterminació dels catalans".

En ser preguntat per la seva valoració dels disturbis en les mobilitzacions dels CDR a Barcelona i d'altres ciutats catalanes i les càrregues policials, Torra ha dit que no respondria a preguntes perquè "avui és molt important posar tot el focus" en les manifestacions "cíviques i pacífiques" de l'ANC i Òmnium.

Torra ha agraït a "tots els manifestants, els milers de persones que estan avui a tots els carrers, autopistes i autovies de Catalunya, el seu esperit cívic i pacífic".

"Garantim el seu dret a la manifestació i a les protestes", ha afirmat Torra, per a qui "és fantàstic veure el poble mobilitzat i en marxa, és emocionant compartir aquests moments amb la gent".

Sense referir-se en cap moment als incidents de les últimes hores, ha desitjat "tot l'èxit" a les "Marxes per la llibertat" que avancen cap a Barcelona i que mostren "el millor de nosaltres mateixos".

Posteriorment, en unes declaracions a la carretera C-63 ha assegurat: "La violència no ens representa ni ens representarà mai, al moviment independentista català".