El relat d'un agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona ha tombat en menys d'una hora la coartada de Rosa Peral, la principal sospitosa d'haver assassinat juntament amb el seu col·lega i amant Albert López el també company del cos Pedro Rodríguez, amb qui mantenia una relació de parella.

El testimoni ha tombat la versió de Peral davant del jurat popular de l'Audiència de Barcelona, que haurà de dilucidar si aquesta i López, per a qui el fiscal demana fins a 25 anys de presó, van assassinar el maig del 2017 Rodríguez, que va aparèixer dins del seu cotxe calcinat als voltants de l'embassament de Foix.

Tal com ha relatat el policia, dos dies després que aparegués el cos del Pedro, la Rosa el va convidar a ell i a la seva dona a un sopar al seu domicili de Vilanova i la Geltrú (Garraf), al qual també va assistir l'Albert.

Durant la vetllada, l'agent va dir "sorprendre's" per l'actitud "tranquil·la i molt normal" de la Rosa, que va mostrar un "tracte quotidià" amb l'altre acusat tot i que, en principi, ja no mantenien cap relació amorosa.

"Era com si haguessin tornat", ha asseverat l'urbà, que ha matisat que no van intercanviar abraçades ni d'altres mostres explícites d'afecte però sí que es van tractar "com feien habitualment abans de tallar".

En un moment donat, ha continuat, la Rosa fins i tot li va dir a l'Albert que es tallés la barba perquè "li quedava millor".

A més, abans que l'Albert arribés al domicili, la Rosa va intentar incriminar el seu exmarit Rubén, que va ser un dels primers sospitosos del crim després que els acusats acostessin el mòbil del difunt fins als voltants del seu domicili construint així una pista falsa per si la policia rastrejava el senyal.

Les testificals d'aquest dimecres han llançat llum sobre els canvis de versió de la Rosa a mesura que van avançar els dies posteriors al crim: en un primer moment va dir que sospitava de la "màfia", després va tractar d'esquitxar el seu exmarit i, més tard, l'Albert.

Així ho han corroborat diferents testimonis, entre ells una amiga de la Rosa, a qui l'acusada va parlar de la "màfia" i la història de la qual contrasta amb la de l'urbà i la seva dona, davant els quals la jutjada va apuntar el Rubén.

El tercer pilar de la història l'ha construït un altre agent del cos, Issam O., adscrit a la unitat de tir, que va fer amistat amb la Rosa després del crim i sobre qui la Fiscalia conjectura que va ser doblement manipulat.

L'acusació sosté que la Rosa podria haver-se acostat a ell per aconseguir la bala que faltava a la seva pistola -encara que el testimoni ho ha negat-, així com per manipular-lo i infondre-li sospites sobre l'Albert.

"Jo no em vaig sentir així", ha asseverat l'Issam, que ha admès, però, que, "evidentment", no va tenir "tota la informació" sobre els fets.

L'agent ha detallat que la Rosa li va insinuar que l'Albert podria estar darrere de l'assassinat del Pedro perquè era una persona "violenta i agressiva", que l'havia estat amenaçant i que "tenia molta por explícita" que la ferís si el delatava.

"Tinc por que prengui represàlies, que digui 'aniré contra tu' o m'incrimini. Que se li'n vagi la castanya", li va dir la Rosa a una conversa telefònica entre tots dos que s'ha escoltat durant el judici i en la qual l'acusada assegura: "si ho explico, vindran a buscar-me a mi i a les nenes (les seves filles). I si no ho explico, em pot perjudicar".

En aquests moments la Rosa assegura que l'Albert és el veritable assassí del Pedro, que només va accedir a ajudar-lo a cremar el cadàver del seu nòvio perquè la va amenaçar amb ferir-la a ella i a les seves filles i que prova de la seva culpabilitat és que es va haver de tallar la barba perquè se l'havia socarrimat durant l'incendi.

D'altra banda, en la sessió han desfilat també d'altres testimonis que han explicat que l'Albert "va refer la seva vida" quan va acabar la seva relació amb la Rosa, encara que una de les proves clau del dia ha acabat truncada.

Es tractava d'un amic de l'Albert que durant la instrucció del cas ha afirmat al jutge que l'acusat li havia comentat, després d'aparèixer el cotxe del Pedro que aquest havia mort "amb un tret al cap".

No obstant això, a preguntes de l'acusació, aquest dimecres ha assenyalat que "no ho recordava" i que "no van aprofundir" en la notícia de la troballa del cadàver.