El Procicat ha aprovat que els locals d'oci nocturn puguin reobrir però sense fer ús de la pista de ball. Segons va informar la patronal Fecasarm en un comunicat després de reunir-se amb la Generalitat, les discoteques i els locals d'oci nocturn podran reobrir les portes fins a les tres de la matinada i la pista de ball haurà d'estar ocupada per taules i cadires o només cadires, l'aforament estarà limitat al 50%, s'hauran de programar actuacions en directe i el públic haurà de portar mascareta mentre no estigui consumint. A més, hauran de portar un registre d'assistents i hi haurà gel hidroalcohòlic a disposició dels assistents.

Evitar festes il·legals

El sector de l'oci nocturn va celebrar poder reobrir després de dos mesos i mig tancats, tot i que amb limitacions com la prohibició d'ús de la pista de ball o l'aforament limitat al 50%. «Va ser un error tancar-nos el 24 de juliol perquè els contagis s'han multiplicat a través del botellón i les festes il·legals», va comentar a l'ACN el secretari general de la patronal Fecasarm, Joaquim Boadas, que sí que va lamentar que l'horari de tancament dels locals s'hagi fixat per a les tres de la matinada. «És insuficient ja que encara no hi ha transport públic i molta gent es quedarà al carrer, amb possibles molèsties de soroll als veïns. S'hauria d'allargar, com a mínim, fins a les quatre de la matinada», va afirmar Boadas.

D'altra banda, el Departament de Salut confia que l'obertura avui dels locals d'oci nocturn sense fer ús de la pista de ball ha de permetre reduir les festes il·legals i els botellons. «L'oci regulat ens ajudarà a disminuir aquest oci no tan regulat», va explicar el secretari de Salut, Josep Maria Argimon. L'ús d'aquests locals també ha de permetre millorar la traçabilitat «en el supòsit que hàgim tingut algun brot en aquests espais nocturns», va afegir. «No hem de pensar que reobren les discoteques amb l'activitat de ball, perquè això és una línia vermella», va afegir Protecció Civil.