21 de octubre de 2020
21.10.2020
Diari de Girona

Sàmper es reunirà amb Puig, Soler, Trapero i Laplana per parlar «del seu futur professional»

El conseller lamenta que s'ha "posat en dubte tot el cos" i reconeix que no esperava una sentència absolutòria

21.10.2020 | 12:21
Sàmper es reunirà amb Puig, Soler, Trapero i Laplana per parlar «del seu futur professional»

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha celebrat l'absolució notificada per l'Audiència Nacional i ha explicat que té la intenció de reunir-se en unes setmanes amb l'exsecretari Cèsar Puig, l'exdirector general de la Policia, Pere Soler, el Major Josep Lluís Trapero i la Intendent Teresa Laplana per "copsar les seves impressions sobre el seu futur professional". També ho farà "al més aviat possible per transmetre'ls la seva satisfacció per la fi d'aquest procediment injust". El conseller ha reconegut que no s'esperava una sentència absolutòria, ha explicat que s'ha "posat en dubte tot el cos" i ha dit que "avui es referma la professionalitat de tot un cos".

"Ara és hora que celebrin en família l'absolució, i recuperin la normalitat d'un dia sense la pressió d'un procés judicial que podia tenir conseqüències tan i tan greus", ha dit el conseller. Ha tingut un record pel conseller Quim Forn, per qui ha demanat que es faci justícia.

Passades unes setmanes i quan hagin "recuperat l'harmonia perduda que els ha tingut en una situació d'estrès molt gran" vol parlar amb ells amb "calma" i "serenor" per parlar com veuen el seu futur professional.

"Aquest conseller no ha iniciat una línia amb caràcter previ a la sentència", ha assegurat Sàmper pel que fa a si acceptaria un retorn de Trapero al cos. "A partir d'ara ho començaré a rumiar", ha dit. "No hi ha camí prepactat ni acordat", ha assegurat.

"No tenia gens clar que la sentència fos absolutòria, he fet apostes i les he perdut totes", ha exposat. Ha reconegut que esperava una sentència "com a mínim condemnatòria" perquè "ja hem vist com evolucionava tot el tema judicial", ha dit.

Ha estat preguntat per si el departament es planteja iniciar accions legals contra contra els promotors del procés judicial que Sàmper considera que ha desprestigiat el cos. "Qualsevol conseller té l'obligació de preservar l'honorabilitat del cos de Mossos d'Esquadra", ha dit.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit