La Generalitat no veu "viable" ara mateix que aquest any es puguin celebrar les cavalcades en el seu format clàssic, perquè les aglomeracions són una "línia vermella" en l'actual pandèmia, de manera que busca alternatives perquè els més petits puguin veure arribar els reis mags.

Així ho ha advertit el sotsdirector de Programes de Protecció Civil de la Generalitat, Sergio Delgado, en una roda de premsa telemàtica al costat del conseller d'Interior, Miquel Sàmper, en què ha sostingut que les cavalcades de reis mags, en el seu format clàssic, estan associades a les aglomeracions i, per tant, suposen una "línia vermella".

"Nosaltres som molt clars: el format clàssic de la cavalcada a hores d'ara de cap manera seria viable. S'està treballant en formats alternatius, que puguin permetre als més petits i a les famílies veure els reis i que hi hagi les fires de Nadal habituals, però tot amb una adaptació i un canvi", ha indicat.

El responsable de Protecció Civil ha precisat que estan abordant amb els òrgans competents el nou format de les cavalcades i de tota l'activitat cultural, tradicional i comercial per a aquest Nadal, perquè hi ha "línies vermelles" que es mantindran durant molt de temps, com evitar les aglomeracions, que comporten riscos de contagi.

"Evidentment, els reis mags vindran i portaran regals, però no podran fer-ho com sempre. Aquest és un element que tots han d'entendre i assimilar, de la mateixa manera que no podrem tenir els dinars i sopars amb famílies i amics si es mantenen les restriccions actuals", ha vaticinat Delgado.

Per aquest motiu, segons el responsable de Protecció Civil, el format que finalment s'acabi acordant haurà d'evitar les aglomeracions, per impedir que es repeteixin les pautes de contagi que han provocat aquesta segona onada del coronavirus.