El Gremi de Restauració de Barcelona ha llançat aquest dissabte a les xarxes socials un vídeo en què es simula amb la recreació d'un videojoc arcade, popular en els anys noranta, com el tancament de bars i restaurants impacta en altres sectors econòmics, als quals arrossega a la ruïna.

El gremi ha explicat aquesta acció en un comunicat en què denuncia "que la Generalitat continua fent-se el sord a la seva situació d'asfíxia després de trenta dies de tancament" per la pandèmia, que va començar el 16 d'octubre i que es prolongarà fins al 22 de novembre.

El vídeo s'inspira en els populars videojocs arcade existents fa anys en bars i locals d'oci, i s'observa com els responsables polítics de la Generalitat i el Govern central han de dur a terme amb èxit una missió: contenir la pandèmia sense descuidar la salut de les empreses del sector ja que en cas contrari, fracassaran.

Les restriccions imposades per la covid fan que, a mesura que avança el joc, es vagi minant "la resistència dels restauradors" i deixin darrera seu "una reguera de negocis que cauen en la misèria", segons el comunicat.

Roger Pallarols, director del Gremi de Restauració, reitera en la nota que "la crisi és doble, sanitària i econòmica". "Les administracions han d'ocupar-se de tots dos fronts. Si no parem atenció a les necessitats del teixit empresarial, quan passi la pandèmia ens trobarem un país arruïnat", afegeix.

El president del gremi indica a més que, en l'econòmic, la gestió de la Generalitat "és un game over, un epic fail" ja que "no atenen a raons".

"L'actitud del Govern d'Espanya és igualment sorprenent: els ministres i el president Pedro Sánchez estan desapareguts, sembla que la seva única preocupació sigui aprovar els pressupostos. El recaptador, en canvi, no descansa i aquests dies està exigint a les empreses el pagament dels impostos ajornats tot i que porten un mes sense facturar", es lamenta.

Pallarols, d'altra banda, informa en el comunicat de la reunió que va mantenir ahir amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, a qui va transmetre "l'angoixa" del sector ja que va demanar defensar "conjuntament" una desescalada "que inclogui des del primer moment el consum a l'interior de l'establiment i no únicament a les terrasses a l'aire lliure "així com continuar amb l'ampliació de terrasses a la via pública.