La millora dels indicadors de la pandèmia a Catalunya, ha portat el Procicat a relaxar algunes de les restriccions per frenar l'expansió dels contagis de coronavirus. Repassem què es podrà fer i què no en diferents àmbits:

MOBILITAT

El tancament municipal passa a ser comarcal a partir del 8 de febrer. Es manté el tancament perimetral de Catalunya.

El toc de queda nocturn continua vigent fins a les 22.00 hores.

RESTAURACIÓ

Es manté l'obertura només en les franges d'esmorzar i dinar, però cadascuna s'allarga una hora. Així doncs, podran obrir de 7.30 h a 10.30 h i de 13 h a 16.30 h.

Restaurants i bars podran obrir amb un 30% de l'aforament a l'interior i del 100% a les terrasses. La distància de seguretat serà de mínim de 2 metres entre taules. Les taules seran de màxim 4 persones (6 si són de la mateixa bombolla de convivència).

COMERÇ

Els centres comercials i establiments de més de 400 metres quadrats seguiran tancats. El comerç que no sigui essencial, en general, seguirà sense obrir els caps de setmana.

A partir de dilluns queden fora d'aquestes restriccions les llibreries, que passen a considerar-se equipament cultural.

EDUCACIÓ

Es permetrà la docència teòrica presencial en el primer grau universitari, com es fa en els cicles formatius. També podran obrir en format semipresencial les escoles de música i dansa que estiguin certificades pel Departament d'Educació. Són escoles de preparació per a la formació reglada.

EXTRAESCOLARS

Continuen suspeses la resta d'extraescolars, fora que estiguin organitzades pel propi centre educatiu respectant les bombolles.

ACVITATS ESPORTIVES

Es permeten competicions que donen accés a les que ja estaven permeses (estatals i professionals).

Els gimnasos podran obrir al 30%, amb sis persones en activitats grupals.

TROBADES: MÀXIM 6 PERSONES

Es mantenen les reunions de sis persones, i que aquestes siguin de dues bombolles de convivència.

CULTURA

Cinemes, teatres, auditoris, sales de concerts, museus i sales d'exposicions podran obrir amb un 50% de l'aforament i un màxim d'ocupació de 500 persones.

CERIMÒNIES I ACTES RELIGIOSOS

Els actes religiosos i les cerimònies poden acollir fins a 1.000 persones si l'acte es desenvolupa de forma estàtica, a l'aire lliure o en espais físics tancats i complint les condicions de ventilació, controls de qualitat d'aire i d'aglomeracions.