11 de febrer de 2021
11.02.2021
Diari de Girona

El Servei Meteorològic de Catalunya alerta d'un diumenge electoral de «ple hivern»

Entrarà una massa d'aire fred amb possibilitat de pluges al litoral i nevades al Pirineu minses

11.02.2021 | 13:20
El Servei Meteorològic de Catalunya alerta d'un diumenge electoral de «ple hivern»

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu que diumenge, jornada electoral, l'ambient sigui fred i de ple hivern, amb possibilitat de pluges al litoral i nevades a partir de 800 metres al nord-est i a partir de 1.300 al Pirineu occidental. Això pot dificultar la col·locació de meses electorals als patis o porxos dels col·legis o la ventilació dels espais tancats mitjançant l'obertura de finestres.

Després d'una setmana marcada pel pas successiu de diferents sistemes frontals, la predicció pel cap de setmana indica una certa estabilització atmosfèrica. Les pertorbacions més importants quedaran lluny de la península Ibèrica, i Catalunya quedarà sota la influència d'un anticicló situat al centre d'Europa. La pressió elevada i el reforçament del vent marítim faran que diumenge la nuvolositat sigui abundant en general, amb la possibilitat de precipitacions febles i disperses, sobretot al litoral. La cota de neu se situarà entorn dels 800 metres al nord-est de Catalunya, amb un gradient marcat cap a l'oest del país, on rondarà els 1.300 metres. Les quantitats de precipitació seran minses.

Pel que fa a la temperatura, diumenge arribarà una massa d'aire fred procedent del centre d'Europa que afavorirà la davallada tèrmica i que, juntament amb els estrats baixos, farà que l'ambient sigui de ple hivern.

· Consulta la predicció meteorològica del teu municipi

Els models a mitjà termini indiquen que a partir de dimarts l'anticicló es desplaçarà sensiblement cap a l'est i permetrà l'apropament de nous sistemes frontals i una recuperació de la temperatura.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit