Joana Masdeu és aquest dimecres una celebritat entre els passadissos del Parlament. Es tracta d’un compte (@JoanaMasdeu a Twitter) d’una presumpta periodista que dimarts va sortir en defensa del diputat de Junts Francesc de Dalmases després de la seva dimissió de la direcció del partit. Ho va fer en un fil en el qual acusava treballadors dels mitjans de comunicació d’ordir una estratègia concertada amb ERC per acabar amb el dirigent per una «discussió» que és habitual entre professionals del sector i dirigents polítics. Ella, deia en la seva missiva, sabia del que parlava perquè ho havia viscut en la seva suposada trajectòria. El compte s’ha demostrat fals, fins al punt que ha acabat sent eliminat.

El cert és que ningú entre els periodistes que segueixen diàriament la informació del Parlament coneix la tal Joana Masdeu. Tampoc cap diputat. No consta en el registre de la institució cap acreditació amb el seu nom. El compte a Twitter ha sigut creat aquest mes i tenia entre els seus primers seguidors dirigents com Laura BorràsJaume Alonso-Cuevillas u Aurora Madaula, tots de la mateixa òrbita que Dalmases.

Segons apunta Nació Digital, el mòbil associat a aquest compte de Twitter és de Rai López Calvet, col.laborador de Laura Borràs, conseller nacional de Junts i membre del Consell de la República. Nació Digital s'ha posat en contacte amb l'interessat, que ha negat els fets.

Els periodistes de diferents mitjans han posat en evidència el compte fals de la presumpta periodista que veus de Junts atribueixen a una estratègia per defensar Dalmases. De fet, el perfil utilitzava una imatge amb càmeres i periodistes a la seu d’aquest partit, a més d’un avatar amb una imatge de la sala de premsa del Parlament durant la pandèmia.

El compte de @JoanaMasdeu criticava també el president del grup parlamentari de Junts, Albert Batet, i l’exsecretari general del partit Jordi Sànchez. De fet, aquest perfil de Twitter ha sigut eliminat després que Sànchez la convidés a entrevistar-lo. Després d’això, Sànchez ha anat encara més enllà i ha deixat caure que hi ha altres comptes a les xarxes dedicats a «insultar i alimentar la guerra contra independentistes».