Acn/DdeG, Barcelona

El jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu va interrogar ahir com a testimoni el diputat de CiU Antoni Fernández Teixidó sobre la relació que mantenia amb Maltxas Tetruasxvili -empresonat per ser suposadament el cap d'una banda mafiosa georgiana- ja que l'exsubdelegat del Govern espanyol a Barcelona, Eduard Planells, imputat per l'Audiència Nacional, va assegurar que Fernández Teixidó va posar-lo en contacte amb aquest suposat cap de la màfia georgiana.

Després d'estar declarant prop d'una hora, Antoni Fernández Teixidó va sortir del jutjat d'instrucció i va recordar als nombrosos mitjans de comunicació que l'esperaven que "no hi ha res" pel qual hagi de demanar disculpes ni en l'àmbit "polític" ni en el "professional". "Vaig fer el que havia de fer, sense que hagi cap element del qual me'n penedeixi", ha afegit.

A la sortida de la declaració, Fernandez Teixidó va recordar que ha estat citat com a testimoni ja que el jutge volia saber la seva versió sobre diverses qüestions. En aquest sentit va explicar que sempre ha volgut ajudar a la Justícia i va insistir en què la seva relació amb Tetruasxvili va ser dins de l'àmbit de la subdelegació del govern espanyol a Catalunya i per temes que afectaven aquestes competències. El diputat de CiU i exconseller va destacat que té la consciència tranquil·la, ja que va mantenir "puntualment contactes esporàdics dins de l'àmbit familiar i personal" amb aquest sospitós, i que després això va derivar en "una activitat professional de despatx", en referència als assumptes de Tetruasxvili que portava professionalment l'entorn del diputat.

En aquest sentit, Fernández Teixidó va destacar que "com tants professionals, passa molta gent pels despatxos" i els atenen, en relació al suposat cap mafiós georgià. "Atens algú, sempre respectant la presumpció d'innocència, i la darrera cosa que penses és que tindrà problemes sis mesos després", va afegir. Per això va insistir en què quan hi va tenir relació "estava en l'àmbit públic i es va fer públic", i va deixat clar que no hi ha res del que ha fet des del punt de vista polític o professional per demanar cap disculpa.

Altres testimonis

El jutge Fernando Andreu es va haver de desplaçar a Barcelona per agafar declaració a una antiga empleada de Tetruasxvili que no podia desplaçar-se a Madrid, seu de l'Audiència Nacional, i de pas va aprofitar per citar a altres testimonis com Fernandez Teixidó. A més també van comparèixer l'exresponsable d'estrangeria de la delegació del govern espanyol a Catalunya, i Francisco Álvarez, condemnat pel cas Gal, que tenia un negoci de seguretat privada i hauria fet alguna feina pel sospitós georgià. Andreu va vindre a Barcelona acompanyat pels fiscals de la instrucció.