Mireia Mata, de Portbou, es va imposar dissabte com a la Reina de Nyacres. Onze persones van participar a la tradicional Trobada de Cantadors a Espolla.

Després dels tallers de Cant Valencià d´Estil i d´Iniciació al glosat, es va desenvolupar l´assemblea de Cor de Carxofa, l´Associació que agrupa els glosadors i que participa de l´organització de la Trobada d´Espolla, conjuntament amb l´Associació Cultural la Fraternal.

Eliminatòries per l´entronització

A continuació, i abans del sopar, va tenir lloc l´eliminatòria prèvia pel Combat d´Entronització del Rei de les Nyacres. Els onze aspirants es van presentar per cobrir les sis places que pugnarien amb en Francesc Ribera Titot i la Mireia Mena per endur-se la corona com a Rei de les Nyacres i la bóta de garnatxa. La Trobada va començar amb el Triet Rústic que va interpretar el Reputicànticus, l´himne de la Trobada i a continuació va tenir lloc l´exhibició de Cant Valencià d´Estil a càrrec de Josemi Sànchez, versador; Josep Aparicio Apa i Teresa Segarra, cantadors; Pau Puig, saxo i dolçaina; Pep Juste, guitarró i tabal i Rafa Solves, guitarra.Un cop acabada l´actuació dels valencians van pujar a l´escenari el grup de més petits que havien fet el taller d´iniciació amb en «Brillant» per donar pas tot seguit a la cantada amb la participació del públic. Un cop acabada, es va iniciar el combat dels aspirants a títol de Rei de les Nyacres.

Sis cantadors al combat

Els membres del jurat van recitar els noms dels sis cantadors que acompanyarien els dos reis de les edicions anteriors. Després d´un seguit de proves, i de successives eliminatòries, van ser triats pel jurat els dos cantadors d´on sortiria el guanyador del combat: Oriol Guinart, de Granollers i Mireia Mata, de Portbou. Finalment va ser la Mireia qui es va imposar al seu contrincant i que es va cenyir la Corona que l´acredita com a Reina de les Nyacres, fins la propera edició de la Trobada.