12 de novembre de 2008
12.11.2008

La policia d'Olot farà testos per detectar drogues en conductors

12.11.2008 | 01:00

La Policia Municipal d'Olot ha adquirit analitzadors individuals per fer proves de detecció d'estupefaents en saliva que s'utilitzaran amb els conductors que, després de marcar negatiu en un control d'alcoholèmia, presentin algun tipus de simptomatologia que faci sospitar que estan conduint sota els efectes d'alguna droga. Les persones que donin positiu en el test de drogues són susceptibles de ser imputades per un delicte contra la seguretat viària. Segons les estadístiques, conduir sota els efectes de l'alcohol o les drogues és la causa de gran part dels accidents amb ferits greus i morts perquè altera la seva percepció i la capacitat de reacció del conductor.
La incorporació d'aquestes proves de detecció s'emmarca en diverses accions de la Policia Municipal encaminades a millorar la seguretat en la conducció i a reduir l'accidentalitat dins la ciutat.
Amb els testos detectors de drogues (els Mossos ja disposen d'ells des de fa temps) la policia d'Olot busca reduir al mínim la possibilitat que els conductors es posin al volant sense tenir les seves capacitats i facultats plenes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema