L'obra d'adequació del mas el Cassés com a residència per a disminuïts psíquics ha entrat en la darrera fase i es preveu que estigui acabada al mes de juny. L'equipament acollirà 24 disminuïts psíquics que depenen de la Cooperativa la Fageda. Els futurs habitants del mas ara viuen en 3 habitatges separats repartits pel centre d'Olot. L'edifici també ubicarà a la planta baixa el local social del barri del Pla de Dalt. La consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, ahir al matí, va visitar l'obra, de la qual va opinar que és molt positiu que tingui una doble utilitat. Va dir que l'edifici té uns exteriors mol bonics, i va afegir que per dins traspua la calidesa que ha de transmetre un edifici per a discapacitats.

A l'acte de mostra de les obres va ser-hi present la presidenta de la Fundació Fèlix Llobet, Marta Farrés, la qual va considerar que el mas el Cassés, ubicat en una zona residencial, és el lloc adequat per acollir la residència. Marta Farrés va precisar que la fundació ha aportat 2 milions d'euros a la rehabilitació. La Fundació Fèlix Llobet Nicolau és un organisme privat d'utilitat pública que es dedica al finançament de projectes destinats a persones de la tercera edat i disminuïts píquics. Farrés va explicar que a més de servir per poder atendre, dins un context de bona qualitat, un col·lectiu de persones amb discapacitat psíquica , l'obra serveix per recuperar un edifici que és una peça important del patrimoni d'Olot.

La responsable de l'àrea de les persones de la Cooperativa la Fageda, Carme Jordà, va valorar positivament el fet que els residents puguin compartir part de l'edifici amb la gent del barri. "Són persones semiautònomes a les quals el fet de ser aquí les ajudarà", va dir Jordà. Segons ella, la residència acollirà 24 persones que al matí es llevaran i aniran a treballar a la cooperativa. En tant que a la residència només hi seran de nit i en les seves hores lliures. Carme Jordà va apuntar que l'entorn social d'un barri residencial obert a la natura serà per si mateix una teràpia per als interns. Jordà va explicar que l'equipament estarà repartit en 3 plantes.