L'ajuntament de Vidreres vol posar fi a la mala convivència que hi ha entre veïns de la urbanització de la Goba i les famílies d'ètnia gitana que en aquesta època de l'any comencen a arribar-hi per pasar l'hivern a les seves cases o parcel·les. Per aquest motiu, a partir de la setmana que ve, l'Ajuntament ha decidit destinar al barri un mediador que vetllarà per la bona convivència entre els veïns, va explicar ahir el regidor de Serveis Socials, Lluís Ferrer (PSC).

Aquesta és la principal novetat acordada en la reunió mantiguda ahir entre l'Ajuntament, representants de diferents departaments de la Generalitat (entre ells els de Salut, Governació, Educació i Acció Social i Ciutadania), el Consell Comarcal de la Selva i de l'empresa Vincle -que coordina el projecte- juntament amb mediadors del poble gitano.

La figura del mediador, explica Ferrer, té com a objectiu que aquest "parli amb els dos col·lectius", i que els expliqui que si "tenen uns drets, també tenen deures a complir". Ferrer es mostra esperançat amb què el paper d'aquesta figura comenci a donar fruits i que posi pau d'una vegada en una urbanització que viu fins al mes de febrer episodis de conflictes socials entre veïns i famílies gitanes.

Uns episodis que els veïns, explica l'edil, voldrien solucionar "prohibint que s'instal·lin a la zona", un fet "impossible perquè tenen parcel·les, cases i drets", va afegir.

D'altra banda, la trobada entre representants de les administracions va servir per constatar, també, que "fan falta diners", exposa Ferrer. Per aquest motiu, fins l'any vinent el consistori pagarà el mediador, a l'espera d'obtenir ajudes en els pressupostos que les diferents administracions dissenyin per al 2010.

De fet, un dels objectius del govern de la reunió d'ahir era que sortissin compromisos d'algunes vies de finançament, perquè "l'Ajuntament reclama suport econòmic". Tot i això, aquestes ajudes s'aniran buscant, afirma el regidor.

Pel que fa a la presència de famílies d'ètnia gitana a la urbanització, aquests dies ja comencen a arribar i per aquest motiu, el consistori no vol deixar passar més temps i per això la setmana que ve ja hi haurà un mediador al carrer.

El passat mes d'octubre, el ple de Vidreres va aprovar la creació d'una comissió perquè tots els partits vagin a una en el tema de conflite social que pateix la urbanització de la Goba.