Els vuit veïns d'un edifici del carrer Josep Pla de Tossa van haver de dormir ahir fora de casa ja que un incendi, provocat per un curtcircuit en el sistema d'una estufa elèctrica, va afectar dues plantes del bloc, que té tres nivells. El foc es va originar a la primera planta de l'immoble segons va informar la policia municipal de Tossa. El menjador de la primera planta i una habitació de la planta baixa van resultar afectats per les flames i tres dels residents al bloc van haver de ser atesos mèdicament, tot i que no es van donar ferits greus. Això sí, no se sap quan els inquilins (un home que viu sol al tercer pis, una dona gran i el seu fill al segon, una parella al primer pis i tres persones a la planta baixa de l'edifici) podran tornar als seus domicilis.

A les 11 del matí d'ahir els Bombers revien un avís al carrer Josep Pla de Tossa, i s'hi van desplaçar vuit dotacions d'efectius que van treballar fins tres quarts de tres de la tarda. Dos dels residents a l'edifici, una dona gran i el seu fill de 50 anys, van haver de ser evacuats per una finestra que donava al pati de la finca. Tots dos van haver de ser atesos mèdicament a causa del seu estat nerviós, però se'ls va donar l'alta mèdica al cap d'una hora aproximadament. Un altre jove va intentar apagar les flames, que es van originar al seu pis, i va rebre cremades de poca consideració a les celles, els cabells i una mà. Segons fonts policials, un dels residents de l'edifici hauria admès estar fent una petita instal·lació elèctrica que podria ser la causa primera del foc.

A l'espera de l'avaluació de l'estat de la finca (es tem que el foc hagi pogut afectar alguna biga de l'edifici), l'Ajuntament va posar ahir a disposició dels afectats una pensió però la majoria d'ells van preferir passar la nit a casa de familiars. Fins al bloc es va desplaçar l'arquitecte municipal, que va determinar que el foc havia afectat part dels baixos i del primer pis, mentre que la segona i tercera planta no van patir cap dany. Avui el pèrit de l'asseguradora del bloc haurà d'acabar de fer una valoració precisa dels danys.