El temporal de neu, a cotes baixes, perdrà força a mesura que avanci el matí. Aquest divendres, el conseller d'Interior, Joan Saura, presidirà la reunió del Comitè de Seguiment de l'episodi de neu, a les instal?lacions del CECAT.

La neu que ha caigut aquesta passada nit, tot i afectar força comarques catalanes, no ha produït problemes destacables. Els gruixos de neu no han estat importants, les temperatures han pujat i tot i no descartar-se neu en cotes baixes, hi ha menys possibilitat de nevada. Les previsions meteorològiques indiquen que, sobretot al litoral, es produiran precipitacions de pluja.

Tot i això, el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) manté activada la fase d'alerta del Pla Especial d'Emergències per Nevades (Neucat).

Durant tota la nit, una trentena de màquines llevaneus han estat treballant per garantir la seguretat en la circulació per la xarxa viària. Així mateix, s'ha tirat sal a les carreteres per disminuir l'efecte de la neu i el glaç.

Unes 500 patrulles dels Mossos d'Esquadra han estat treballant durant tota la nit. Per la seva banda, els Bombers de la Generalitat han reforçat el seu dispositiu habitual amb l'obertura de parcs de bombers voluntaris.

Afectació de la xarxa viària

El Servei Català de Trànsit informa que hi ha 21 carreteres afectades per la neu i el gel: la BV-4024està totalment tallada per accedir al Coll de Pal, és obligatori circular amb cadenes en 12 calçades, d'entre les quals a la N-230.A Vielha també hi ha el pas restringit als vehicles de tercera categoria, i a les 8 vies restants es demana extremar la precaució a causa de la presència de plaques de gel i neu.

Per demarcacions Lleida té 11 carreteres afectades per la neu i és la demarcació amb més afectacions. En totes aquestes vies és obligatori circular amb cadenes i en el cas de la N-230 hi ha també restricció als camions al túnel de Vielha. Les comarques afectades són l'Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà i la Vall d'Aran. A Barcelona hi ha 5 carreteres afectades i els problemes es concentren a la comarca del Berguedà. Tarragona té també 5 vies afectades amb plaques de gel i neu a les calçades. Les comarques afectades són el Baix Camp, la Conca de Barberà i el Priorat. Girona no té cap afectació per la neu. Reunió del Comitè de Seguiment

El conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, presidirà la reunió del Comitè de Seguiment de l'episodi de neu. A la reunió, que es durà a terme al CECAT, a dos quarts d'onze, hi assistiran, a més del secretari general d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Boada, el director general de Protecció Civil, Josep Ramon Mora, i altres representants de diversos organismes i administracions, com Bombers de la Generalitat, Mossos d'Esquadra, Agents Rurals, Servei Català de Trànsit, representants del SEM o del departament de Política Territorial i Obres Públiques, entre d'altres.