Al municipi de Palafrugell, li pertoca un total de 3.780.000 d'euros del Fons Estatal d'Inversió Local, dels quals dos els vol destinar a la construcció d'un aparcament de 240 places al nucli de Calella. Així ho ha explicat el primer tinent d'alcalde, Sergi Sabrià, que va voler destacar que l'Ajuntament té pressupostat en inversions per aquest 2009 un total de 12,5 milions d'euros.

Dels diners provinents del Fons de l'Estat, també destaca la partida de 500.000 euros per a la rehabilitació estructural de l'edifici el Mercantil o els 349.000 per a passos de vianants i voreres de l'avinguda Corts Catalanes. També es destinaran a diferents passos de vianants 260.000 euros i 193.000 a l'enjardinament de Sant Sebastià. Les altres intervencions són per a altres espais urbans i la millora a l'escola Torres Jonama i la Barceló i Matas.

Sergi Sabrià va destacar que la prioritat número u d'aquestes inversions és la creació d'ocupació i intentar consolidar aquelles llocs de treballs d'empreses locals que "pengen". També pretenen millorar la qualitat urbana amb la intervenció en carrers i façanes.