Els responsables d'un centre islàmic al carrer Ramon Reig de Figueres han iniciat una recollida de signatures perquè es traslladi un altre centre que tenen just al costat, tot i que admeten que compleixen la normativa. Justament demanen que es reguli obligant que hi hagi una determinada distància entre els centres de culte. El nou centre pretén potenciar la integració.

Els impulsors de la recollida de signatures fa cinc anys que funcionen en un local de lloguer. Des de fa un mes, però, se n'ha instal·lat una altra al costat. A la primera i més antiga hi solen assistir, a les celebracions religioses, un centenar de persones, mentre a la segona de moment només són una desena. Alguns d'aquests abans resaven a la del costat.

Segons un responsable de la mesquita antiga de moment no hi ha cap problema i cadascú fa la seva. Planteja que no existeix cap normativa que com en el cas dels locutoris s'estableixi que hagin d'estar separats per una determinada distància. Per això admet també que "no podem dir res ni fer res".

Tot i això s'han reunit amb els responsables municipals per plantejar el tema. El regidor de l'Ajuntament de Figueres (ICV), ?Richard Elelman, ha manifestat en declaracions a la Ser, que "segons la llei no hi ha cap problema" i que "com a ajuntament mantenim el control de la situació i si fa falta actuem una mica com a mediadors, que no hi hagi problemes".

Els responsables del nou centre islàmic consideren que altres mesquites no fan res per integrar-se a la societat. Ells, en canvi, pretenen obrir el centre a la comunitat que els envolta. Volen tirar endavant iniciatives com cursos de català i apostar per la integració de la dona.