L'entrada al municipi d'Arbúcies canviarà d'aspecte després de les Enramades, que s'estan celebrant aquesta setmana, quan s'enderrocarà la zona de la fonda Ayats, l'antic Casal Republicà, un magatzem i algun edifici més que hi ha en el triangle que formen el carrer Camprodonn amb el carrer Castell. Aquest enderroc, segons explica l'alcalde, Roger Zamorano (ERC), permetrà dignificar l'entrada del poble, així com eixamplar el carrer Castell, que ara és estret i també, les voreres.

Aquest enderroc és un tema que tenia pendent el consistori des de fa un any i, de fet, aquest estiu s'extingia l'acord que el ple va prendre per exigir a la propietat que, si no s'arribava a cap conveni, que es procedís a l'enderroc forçós per part de l'Ajuntament, ja que els edificis presenten un estat ruïnós.

De fet, l'any passat ja va caure un voladís d'un dels edificis, sortosament sense provocar cap ferit.

Finalment, com explica l'alcalde, Ajuntament i propietaris han arribat a un acord i es preveu que d'aquí a quinze dies, explica Zamorano, es procedeixi a tirar els edificis a terra. Mentre l'espai quedi buit i no s'hi edifiqui, es convertirà en un aparcament per al municipi, d'unes 15 places.

Per la seva banda, la CUPA, a l'oposició, va reclamar en el ple de dimarts que es donessin explicacions sobre l'enderroc i va demanar que no s'esperés a reformar el carrer Camprodon i va ser llavors quan l'alcalde va informar de "l'imminent enderroc".