L'Ajuntament de Santa Pau ha obert un concurs de projectes per tal d'adjudicar la concessió d'ús de les antigues escoles de Sa Cot. El termini de presentació de projectes s'acaba el 20 d'agost. L'alcaldessa, Esther Badosa (ApG), ha puntualitzat que la intenció de l'Ajuntament és donar en concessió l'edifici a la persona o entitat que presenti el projecte més atractiu. Badosa ha apuntat que el seu destí tan pot ser un centre d'interpretació del Parc Natural, com un museu interactiu del desenvolupament medieval del poble, o un alberg. "L'únic requisit és que sigui un servei públic que doni beneficis al concessionari", ha dit l'alcaldessa. Esther Badosa ha considerat que l'objectiu és trobar una bona idea, per la qual després l'Ajuntament ja buscarà un acord de finançament.

Les antigues escoles de Sa Cot són un edifici de l'inici del segle XX de planta i pis. L'edifici està situat al costat de la carretera de Santa Pau; davant del restaurant can Bastans i prop de la cruïlla de la Fageda.

L'immoble va acabar la funció docent a la dècada dels 60, quan la despoblació del camp la va deixar sense nens. Durant 30 anys va ser un edifici municipal sense ús. A la dècada dels 90, el Parc Natural va convertir-lo en alberg i va adequar l'edifici. Un desacord amb el concessionari l'ha mantigut 10 anys sense activitat, cosa que ara l'Ajuntament vol corregir.