L'aerolínia irlandesa de baix cost Ryanair obrirà tres noves rutes entre l'aeroport de Girona i les Illes Canàries. En concret, els destins de l'arxipèlag canari són Las Palmas de Gran Canària, l'aeroport Tenerife sud i Lanzarote.

Les tres noves rutes amb destí a les Illes Canàries començaran a finals d'octubre d'aquest any.

La mateixa companyia aèrea va cancel·lar dues rutes entre Girona i les Illes Canàries el 28 i el 29 de setembre del 2008. Una de les rutes era des de l'aeroport de Vilobí fins al de Tenerife Sud i l'altra anava des de Girona fins a Fuerteventura. El motiu? Ryanair va creure que aquests trajectes no eren rendibles durant l'hivern. Deu mesos després, l'aerolínia irlandesa ha anunciat, a través d'un comunicat, que tornarà a obrir la connexió aèria entre les comarques gironines i les Illes Canàries.

La ruta entre Girona i Las Palmas de Gran Canària tindrà tres vols setmanals, el dimarts, el dijous i el dissabte. El primer vol de la nova ruta entre Girona i la ciutat canària sortirà el 27 d'octubre des de l'aeroport gironí a les onze del matí i tindrà una durada de dues hores i quart. Cada dia hi haurà un vol d'anada i un de tornada, aquest últim arribarà a Girona a mitja tarda, després de quatre hores i tres quarts de viatge.

El trajecte entre l'aeorport gironí i el de Lanzarote s'inaugurarà el dimecres 28 d'octubre. Hi haurà un vol diari d'anada i de tornada el dimecres i el diumenge. El vol, d'una durada de dues hores i cinc minuts, sortirà de Girona en direcció la illa a la una del migidia. El viatge de tornada serà el mateig dia però amb dues hores més de vol que en el trajecte d'anada.

I la tercera ruta entre Girona i les Canàries tindrà com a destí l'aeroport Tenerife Sud. El trajecte es cobrirà amb dos vols setmanals, el dilluns i el divendres. El primer avió que cobrirà aquest trajecte entre Girona i les Canàries s'enlairarà de l'aeroport Girona-Costa Brava el dilluns 26 d'octubre passats vint minuts de les set del matí i arribarà a l'aeroport de Tenerife dues hores i vint minuts més tard. La tornada serà a les deu i cinc minuts del matí per ser a Girona quatre hores i vint minuts després.

39 noves rutes a Canàries

A part de les noves rutes que Ryanair oferirà entre Girona i les Illes Canàries a finals d'octubre, la companyia obrirà d'aquí tres mesos 36 noves rutes des de i cap a l'arxipèlag canari. Aquests 36 trajectes més els 3 vols que conectaran Girona amb les Illes Canàries suposen un total de 16 noves rutes a Gran Canaria, 15 a Lanzarote i 8 a Tenerife, segons va informar l'aerolínia. Entre les destinacions més destacades amb les quals es comunicarà l'arxipèlag canari hi ha Londres, Liverpool, Glasgow, Oporto, Brusel·les i Madrid.

L'expansió de Ryanair a les Illes Canàries es deu a la inexistència d'impostos sobre el turisme i al 100 per cent de descompte en taxes aeroportuàries que hi haurà aquest hivern. Tot això contrasta amb les retallades anunciades per Ryanair en el Regne Unit i Irlanda, perquè les taxes dels aeroports de Dublin i Londres-Stansted augmenten. A més, el Govern britànic i irlandès tenen un impost sobre els turistes d'uns deu euros. Segons els càlculs de Ryanair, les noves rutes generaran a les Illes dos milions de nous passatgers, uns dos mil nous llocs de treball i una despesa turística de 336 milions d'euros.