"Cadaqués Caribe". Aquest és el nom del gran complex turístic que l'empresa Spencut S.A està ?duent a terme a Bayahibe, a la costa est de la República Dominicana. Es tracta d'un projecte inspirat en el municipi altempordanès que va inaugurar la seva primera etapa aquest estiu i que ara ha engegat la segona fase. L'espai compta amb apartaments, locals comecials, club de platja, restaurants, moll i una església. El projecte, d'uns 50.000 metres quadrats, tindrà una inversió final de 40 milions de dòlars i, segons les previsions, generarà més de 400 llocs de feina -de manera directa i indirecta durant la seva construcció- i uns 150 en la seva posada en funcionament. Està previst que la segona fase estigui enllestida el novembre del 2010.

"És molt més que un projecte immobiliari, és el naixement d'un poble davant d'una platja de sorra blanca i un mar de d'aigues turqueses". Amb aquestes paraules defineixen els promotors el seu projecte a la pàgina web del complex. I és que, precisament, aquest és l'objectiu de Cadaqués Caribe: oferir a aquelles persones que volen viure al Carib la possibilitat de compartir-lo amb "l'armonia del Mediterrari i d'un poble petit amb els seus serveis bàsics, com supermercats, botigues, pastisseries, agència de viatges o balneari".

És sota aquesta premissa que les dues empreses que han constituït Spencut, sota la direcció de l'enginyer Richard Stefan i l'empresari Víctor Victoria, es van aliar per fer realitat aquest petit paradís. Així, el mes de juliol passat van ?inaugurar la primera fase, que ha suposat el lliurament de 127 apartaments i 20 locals comercials, tots ells ja venuts. Ara estan duent a terme la segona etapa, que permetrà, segons les previsions, que al novembre de l'any vinent es lliurin 90 unitats habitacionals, una piscina central combinada amb jardineria i una altra piscina amb una àrea de jocs per a nens. A més, disposaran d'un edifici institucional i 320 places d'aparcament. Pel que fa als apartaments, es tracta d'edificis de tres nivells que tenen pisos des de 40 a 200 metres quadrats. El projecte s'ha dut a terme amb la tecnologia de barreres submergides. En total, la inversió suposarà uns 40 milions de dòlars.

El Mediterrani al Carib

Un aqüeducte, bars, cafeteries, moll, club de platja, suites, piscina, comerços, balneari o una agència de viatges són algunes de les variades possibilitats que ofereix el complex.

"Es tracta d'un poble de característiques mediterrànies en mig del Carib, amb una de les millors platges del món -la primera certificada com a Bandera Blava de Nord, Centre i Sud-amèrica-, inspirat en el Cadaqués on va viure Dalí", va explicar Stefan durant la inauguració de la primera fase al mitjà dominicà almomento.net.

Així, i com si d'un autèntic poble es tractés, disposa d'una ?església al centre, així com diversos jardins tropicals, cases blanques i carrers estrets. La seva ubicació a Bayahibe-Dominicus, a més, permetrà proximitat amb l'aeroport ?internacional i la proximitat amb les illes caribenyes de Catalina, la Saona i la piscina natural de Palmilla.