Després d'una recuperació de les temperatures, el mes de novembre ha portat definitivament la tardor a les comarques de Girona. La pluja i la calamarsa caiguda ahir a diversos punts de la província van deixar els carrers blancs de gel i algunes inundacions repartides a Banyoles (Pla de l'Estany), Salt i Girona (Gironès).

Girona i Banyoles van despertar-se ahir amb sol i calma al cel, però a mesura que anaven passant les hores, aquesta tranquil·litat admosfèrica va anar canviant. I és que a primera hora de la tarda, els núvols, el vent i la pluja van fer acte de presència a diversos punts de les comarques gironines. Els primers a notar el canvi de temps van ser els de les comarques del nord de Girona, principalment a la comarca del Pla de l'Estany i l'Alt Empordà, on l'acumulació d'aigua va situar-se per sobre dels 20 litres per metre quadrat. Cal destacar, tal com es va informar ahir des de l'estació meteorològica de Banyoles, que mitja hora després de començar a ploure va incrementar-se la caiguda d'aigua fins a una intensitat punta de mitjana de 54,4 litres d'hora al voltant de les 17 hores. Aquestes precipitacions també van anar acompanyades d'una forta calamarsada que, en cinc minuts, van deixar una capa de gel a la capital del Pla de l'Estany. De totes maneres, el punt més afectat per aquests dos fenòmens va ser Girona, on la pluja va deixar gairebé 30 litres per metre quadrats i la calamarsa va agafar a tots els carrers de la ciutat, amb l'excepció d'aquells trams que estaven ocupats per grans quantitats d'aigua.

I és que el volum de pluja va deixar alguns carres de Banyoles sense llum durant aproximadament una hora. A Girona diversos semàfors del barri de Santa Eugència i de Montilivi van deixar de funcionar. Segons va explicar la regidora de Mobilitat de Girona, Isabel Salamaña, els talls van reparar-se amb rapidesa gràcies al sistema informatitzat d'avís d'incidències. A causa de les fulles dels plataners es van tapar els embornals de molts carrers, que impedien l'evacuació d'aigua, i es van inundar diversos trams com la zona de Correus, sota les vies.