La secció tercera de l'Audiència de Girona va jutjar ahir un home de nacionalitat holandesa acusat d'un delicte d'homicidi en grau de temptativa per haver clavat dues punyalades a un turista en una discoteca de l'avinguda de la Riera de Lloret. El ministeri fiscal demanava inicialment una pena de sis anys de presó per a l'encausat, Abdelghafour L., de 31 anys, però un pacte de conformitat amb la defensa -motivat per l'admissió dels fets per part de l'acusat- va permetre reduir la pena a dos anys de presó. Es dóna el cas que la Federació Catalana d'Activitats Recretaives Musicals (Fecasarm) es personava en la causa com a acció popular en representació dels establiments d'oci nocturn de Lloret. El lletrat de la Federació, Joaquim Boadas de Quintana, legitima la seva compareixença en el procediment sobre la base que l'agressió va contribuir a danyar el nom i la fama dels establiments de Lloret.

Aquest va ser el principal punt de debat durant el judici d'ahir. Si bé fiscal i defensa es van entendre ràpidament a l'hora de concretar la pena per a l'acusat i la indemnització de 5.000 euros que pertoca a la víctima per les dues ganivetades sofertes, la defensa va rebatre el plantejament de l'acció popular.

A criteri de l'advocat defensor, Fecasarm no té cap legitimació per ser en el procés i, encara menys, dret a la indemnització que reclama pels establiments d'oci nocturn de Lloret.

Boadas de Quintana, per la seva banda, ho veu diferent i va posar de manifest que la imatge dels establiments d'oci nocturn de Lloret va quedar tacada per l'incident i, consegüentment, demana 2.500 euros per danys i perjudicis. En el cas que la sentència els doni la raó, els diners, va dir l'acusador, es destinarien a campanyes de civisme a la nit lloretenca.