El Departament de Ports de la Generalitat ha adjudicat el projecte d'ampliació del port pesquer de Blanes a una unió temporal d'empreses (UTE) formada per Scrinser SA, Sacyr Sa i Tau Icesa SA. L'actuació, que durarà vint-i-tres mesos i està pressupostada en 22,7 milions, consistirà en la construcció d'un nou dic d'abric exterior i el perllongament del contradic per millorar les condicions de recer del moll. El port va quedar afectat greument arrel de la llevantada ocorreguda per Sant Esteve.

La construcció del dic exterior mantindrà arrecerades les embarcacions amarrades dins el port. Tindrà una longitud de 595 metres i permetrà que es pugui ampliar la dàrsena pesquera i augmentar la superfície d'esplanada per a les activitats de pesca i les realitzades pels vaixells turístics locals. A més, en aquesta mateixa actuació es preveu perllongar el contradic per protegir les instal·lacions nàutiques.

Amb el traçat del nou dic es pretén evitar l'impacte paisatgístic amb la punta de Santa Anna i per això es construirà des de la zona on arrenca l'actual. A més, es construirà un espigó adossat al contradic per garantir l'estabilitat de la platja.

El nou dic exterior permetrà millorar l'ordenació dels sectors del port. Així, els vaixells turístics tindran una zona específica per atracar i els pescadors disposaran de noves casetes per desar-hi les arts. Damunt d'aquestes construccions es farà un passeig per a vianants.

Cal tenir en compte que el port de Blanes pateix problemes operatius per l'acció del temporal que dificulten el seu funcionament. A això, cal sumar que els temporals de llevant provoquen l'agitació de les aigües en l'interior del moll pesquer i l'ultrapassament de l'onatge en el dic de recer.