L'alcalde de Riells i Viabrea, Josep Maria Bagot (ERC), assegura que no s'edificaran 12 cases a ple Parc Natural del Montseny si no hi ha abans un acord amb els veïns. Aquestes són les paraules del batlle després de rebre les crítiques de la Coordinadora de Salvaguarda del Monstseny que protesta contra certs aspectes del nou Pla d'Ordenació Urbanistica Municipal (Poum) aprovat inicialment pel consistori. I és que aqueta Coordinadora vol encetar una campanya de protesta contra el POUm i hi presentarà al·Legacions.

Bagot assegura que a la Coordinadora "li falta informació" i els convida a parlar-ne perquè assegura que els nous habitatges es podrien fer només en el cas "que hi hagi una majoria de vilatants a avor, mai en contra de la seva voluntat". I afegeix que per poder fer aquests habitatges encara caldria abans fer alguns passos urbanístics com ara un conveni amb els propietaris i podria ser que al final es tiressin enrere.

La Coordinadora de Salvaguarda del Montseny, tal i com assegurava fa uns dies a Diari de Girona, critica al govern riellenc (PSC-ERC) per aquest POUM i assegura que protestaran per poder garantir la preservació de l'entorn natural i la conservació de les activitats del sector primeari que al seu parer, estarien amenaçades.

Entre aquestes masies, hi hauria la Rajoleria, que estaria afectada pel POUM i volen que el govern de Riells i Viabrea es comprometi a mantenir intacta aquesta masia. I també asseguren que la creació de les 12 cases de luxe, alterarien l'entorn natural d'aquest nucli de Riells del Monstseny.