La Clínica Girona ha incorporat recentment una nova eina destinada a la gestió de les tasques de Recursos Humans i de control dels pacients que els permetrà estalviar un 90% del temps que es destina anualment a tramitar aquest volum de feina. Es tracta de la tecnologia més moderna creada especialment per als centres sanitaris, anomenada TecnoHospital, i que neix de la mà de la consultora espanyola Coprava.

Gràcies a aquesta aposta, el personal d'aquesta clínica experimentarà un canvi substancial en la realització d'una de les tasques més complexes: la gestió dels recursos i la planificació laboral dels seus treballadors.

Segons va manifestar el gerent de Clínica Girona, Carles Espígol, aquesta aplicació de gestió ja s'ha estrenat al centre sanitari per elaborar les planificacions del 2010. Ell mateix va assegurar que els permetrà "entrar en l'exercici sense arrossegar problemes de gestió".

I és que aquesta eina, utilitzada a través d'una aplicació web, estalvia la major part del temps que el personal es dedica a quadrar els torns i les guàrdies del seu personal i que serà aplicat a totes les àrees del seu hospital (UVI, urgències, famàcia, administració, entre altres).

Ara bé, aquest sistema no és exclusiu per a aquesta funció, sinó que també permet portar el control, el registre i la fitxa dels pacients; programar les visites i operacions; i elaborar la facturació, entre d'altres.

Aquesta eina, creada per la consultora Coprava, és una aplicació 100% Internet multilingüe que permet gestionar des d'un sol programa diversos centres o empreses.