El nou edifici municipal del carrer Pi i Sunyer de Roses intentarà preservar l'actual façana neoclàssica, datada del segle XIX, amb l'objectiu de mantenir la imatge històrica de l'immoble. Les obres d'enderroc van començar fa algunes setmanes i es treballa amb la previsió que pugui estar a punt al març de l'any vinent. A l'edifici es traslladaran part dels serveis del consistori -els relacionats amb els serveis d'Urbanisme, Medi Ambient i Via Pública- per així evitar els elevats costos de lloguer que el consistori assumeix, ja que les dependències han quedat petites i els han calgut altres immobles per assumir algunes àrees.

La construcció original de l'edifici, format per planta baixa i una planta alta més altell i amb façana neoclàssica, data del 1894. L'immoble configura un dels darrers exemples d'arquitectura burgesa de finals del segle XIX i principis del XX que perduren a Roses. Davant d'aquesta singularitat, el consistori ha decidit mantenir la façana de l'immoble i integrar-la amb la nova edificació que acollirà oficines municipals.

Un immoble singular

El nou edifici constarà d'una planta baixa d'atenció al públic, una planta primera amb despatxos destinats a oficina jurídica i administrativa de l'Àrea i a sala de reunions, i tres plantes més que acolliran la secció tècnica. El projecte preveu també la completa restauració de l'actual façana neoclàssica. En total, el nou equipament comptarà amb una superfície de 871 m2 i té un pressupost per a la seva construcció d'1,7 milions d'euros, 750.000 dels quals subvencionats pel Puosc.