El Baix Empordà, una de les comarques més afectades pels talls d'electricitat provocats pel temporal de neu del dilluns recobrava durant el dia d'ahir la normalitat, si es pot dir així quan tones de neu encara s'acumulen en carrers i carreteres. Alguns municipis, però, seguien anit, a l'hora de tancar aquesta edició, esperant que arribés l'electricitat a alguns sectors o, com a Colomers o Palau-sator, a tota la vila. Durant tot el dia, operaris de les companyies elèctriques i de telefonia van recórrer camins i carreteres per anar arreglant les torres que van caure pel temporal -com per exemple de Parlavà a Gualta, on poques torres s'aguantaven dempeus-. A Torroella de Montgrí, l'Estartit i Ullà, a la manca d'electricitat se li va unir la d'aigua ja que en no tenir subministrament d'energia, les bombes dels respectius pous no funcionven. Al municipi torroellenc, la falta d'aigua va ser d'unes 24 hores, mentre que al seu poble veí va ser des que va marxar l'electricitat dilluns fins ahir quan l'Ajuntament va instal·lar un generador. Municipis petits com Colomers, Jafre, Vilopriu o Palau-sator afrontaven ahir la tercera nit a les fosques i amb fred per als que tenen la calefacció amb sistema elèctric.

Circular per les carreteres de Colomers a Jafre, de Parlavà a Serra de Daró o per Begur, encara il·lustrava la magnitud del temporal al Baix Empordà. Pals i torres elèctriques per terra i, en el cas de Begur, desenes de pins arrencats de soca-rel o amb branques trencades pel pes de la neu. Precisament, per aquests arbres i un gruix de neu de 20 centímetres, una quinzena de veïns del Parador d'Aiguablava van passar la nit de dimarts a dimecres en aquest hotel ja que es trobaven totalment bloquejats des de dilluns i fins ahir al matí quan els operaris netejaven la carretera de branques.

Més complicada va ser la situació a Ullà, on des de dilluns no tenien aigua. Ahir, va arribar al nucli i, al vespre, la Roqueta encara estava a les fosques. Una situació similar es va viure a Torroella i l'Estartit. Sense llum i, des de dimarts, sense aigua. Ahir ho van recuperar a mitja tarda.

Veïns de l'Estartit, però, havien fet cua hores abans a la Font de Santa Anna per aprovisionar-se d'aigua. Al supermercat GP, l'aigua va volar i la que van demanar de més, també es va vendre. A més, amb un generador van poder vendre pa, molt escàs a la població. Piles, espelmes i càmping gas van ser productes preuats.

Les pales també van anar amunt i avall ja que molts veïns i empreses van optar per treure's la neu que els impedeix l'accés a la seva casa. A la Bisbal, es va poder apreciar que un veí la utilitzava per alliberar el vehicle que des de dilluns tenia colgat a l'avinguda 6 d'Octubre.

Progressivament, l'electricitat va anar arribant als municipis de la costa. Torroella i l'Estartit, com s'ha dit, Palafrugell, Sant Feliu de Guíxols i també la Bisbal d'Empordà, entre d'altres -encara que no a tots els sectors dels municipis-. No era així, a Colomers, Palau-sator, Jafre o Vilopriu. L'alcalde colomenc, Josep López, reconeixia que la llum s'ha de recuperar primer als grans municipis "però és que per nosaltres ja serà el tercer". La seva crítica, sobretot, es dirigia a la nul·la informació que, com a batlle i a través d'un telèfon directe, rep de Fesca-Endesa.