La població de Llagostera va obrir ahir els actes de la Setmana Santa celebrant el tercer Mercat Romà que, per primera vegada, s'ha fet dins del Barri Vell de la vila, les obres de reforma del qual van acabar fa uns mesos. Segons el tinent d'alcalde, Josep Aliu, "aquesta ha estat com una mena d'inauguració d'unes obres de millora de les quals estem molt satisfets".

Es calcula que durant tot el dia van passar per les seixanta parades del mercat unes sis mil persones. Aquestes parades eren de tot tipus, des de productes relacionats amb l'alimentació artesanal, fins a altres relacionats amb l'època romana. Tots els integrants de les parades anaven disfressats d'acord amb l'època. Hi va haver també exhibicions de lluita de gladiadors i, el que va atraure molt l'atenció va ser la mostra de la Dansa del Ventre, realitzada per joves ballarines que van ser molt aplaudides.

No hi va faltar la desfilada dels soldats romans, el campament ni la cercavila musical Festinamus. El regidor Josep Aliu va expresar la seva satisfacció per la col·laboració dels veïns del poble en la ornamentació dels carrers, així com "la bona disposició de tothom per col·laborar, des de la Comissió de Flors i Plantes del Casino Llagosterenc fins als veïns del Nucli Antic, passant pels Manaies de Llagostera i altres organismes com la Diputació i el Consell Comarcal. El nostre agraïment a tots".

Per al proper Dijous Sant és prevista una representació d'escenes de la Passió en el mateix nucli antic, que comprendran el Sant Sopar, la Captura, el Judici d'Herodes i el Judici de Pilat. Els actes es faran a la plaça del Mercat i a carrers dels voltants de Llagostera.