La Federació d'Ensenyament de CCOO vol el president de la Generalitat, José Montilla, com a interlocutor en comptes del conseller d'Educació, Ernest Maragall. Per això, el sindicat ha demanat entrevistar-se amb el president.

El secretari general de CCOO a Catalunya i la Secretària general de la seva Federació d'Ensenyament, Carles Gallego i Montserrat Ros, respectivament signen una carta en la qual denuncien que "fa tres anys que tenim bloquejada tota negociació amb el Departament d'Educació". Per aquest motiu volen tractar amb Montilla "les qüestions que considerem bàsiques per començar el curs al setembre en condicions adequades".

En el seu escrit, Comissions Obreres afirma que l'escola catalana va enrere des del 2000, i "per primera vegada en molts anys" abans recorden el creixement i la millora del sistema educatiu al llarg de 30 anys. El sindicat concreta aquest retrocés tant amb les despeses per alumne i per centre públic -que s'han reduït, segons denuncien- com amb el nombre d'alumnes per aula i per professional de la docència. CCOO alerta que "en un context especialment difícil, també de crisi educativa i de valors socials, els recursos baixen i la qualitat i l'equitat del sistema se'n ressenten"; i diu al president de la Generalitat que "el vostre Govern no ha complert amb l'educació", advertint que "les futures generacions (...) se'n ressentiran". L'argumentació del sindicat inclou un reconeixement dels efectes negatius de la crisi econòmica a Catalunya, però remarca que "l'educació és prioritària per al país" i que, precisament, en el context actual "és més necessari que mai" dotar de recursos el sistema educatiu.

CCOO s'ha adreçat a José Montilla en tornar de les vacances de Setmana Santa i un mes després de la darrera vaga del professorat.