La Unió Intersectorial de la Garrotxa, l'Associació d'Empresaris de la Vall d'en Bas, l'Associació d'Empresaris de Manlleu, el Consell Empresarial d'Osona i la Unió Intersectorial del Rip0llès van decidir fa pocs dies en una trobada empresarial que era necessari modificar les restriccions de pas de camions a traves del Túnel de Bracons perquè hi puguin circular els vehicles pesats amb destinació a les comarques d'Osona i la Garrotxa. El empresaris també demanen l'estudi de la possibilitat d'ampliar l'excepció a les comarques veïnes.

El comunicat de les associacions argumenta que els camions que circulen entre comarques i que no tenen l'origen a Osona o a la Garrotxa es troben que no poden tornar a les seves destinacions d'origen perquè l'actual normativa no contempla el retorn. Les associacions qualifiquen de deficient la senyalització a l'eix Vic-Olot.

Els empresaris també reclamen celeritat en l'execució dels projectes del les variants d'Olot i de les Presses. "Les dues variants pendents de construir, la d'Olot i la de les Preses, suposen un coll d'ampolla per a la circulació a través del Túnel de Bracons", descriu el comunicat. A més, van acordar reclamar que el desdoblament de la línia de tren entre Barcelona, Vic i Ripoll estigui acabat el 2014. Els empresaris consideren que la solució d'aquesta línia de caràcter internacional és adaptar un ample de via europeu dins l'actual. Segons ells, l'ample de via europeu permetria, en un furur pròxim, obrir una connexió amb Andorra. Les associacions demanen també una estació de tren a Torelló, amb comunicació regular amb autobusos amb la Garrotxa per Bracons.