Amb sis anys de retard, el ple municipal ha acordat licitar el projecte de restauració de l'abandonat però cèntric, popular i ?emblemàtic edifici de Can Delfí, cada dia més necessari arran del seu estat ruïnós i amb perill ?d'ensorrament que podria causar desgràcies personals a qualsevol vianant. Amb un preu inicial d'un milió d'euros, el contracte d'execució de les obres s'ha aprovat amb els vots afirmatius dels quatre regidors d'ERC i un del PSC.

El retard resta justificat perquè, segons la revista Perxada de l'estiu 2004, editada per l'Ajuntament i, en conseqüència, considerada òrgan oficial de la gestió municipal, la Generalitat va decidir aportar a través del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) pel període 2004-2007, una partida de 232.620 euros dividida en 144.756 per a un aparcament ?públic de 50 places i 87.864 per a la remodelació de l'edifici i fins avui, res de res.

El nou Can Delfí constarà de planta baixa, primer pis i golfes. El projecte preveu l'Agència de Desenvolupament Local que inclourà l'oficina de promoció econòmica, comerç, turisme i una àrea de noves tecnologies, aules formatives per a treballadors en ?situació d'atur i per altres en actiu. També s'hi ubicarà una oficina tècnica per a l'empresariat i un espai d'emprenedoria i un altre amb ordinadors connectats a Internet. Serà un equipament a disposició del teixit productiu arbucienc per a la innovació i el desenvolupament industrial i tecnològic de les pimes i, en especial, per al clúster carrosser format per quatre indústries de producte acabat (Ayats, Beulas, Noge, Indcar) i trenta d'auxiliars subministradores de components.

A més d'aquestes dependències, la polivalència de l'edifici serà compatible amb usos cívics i culturals com l'Oficina de Turisme i la biblioteca municipal. Si les obres comencen aviat i no s´han d´aturar per culpa d'algun ?imponderable, podria ser el projecte estrella de l'actual legislatura municipal.

Jaume Salmeron, del grup de l'Entesa a l'oposició que hi va votar en contra, diu que sense ser cap professional del ram de la construcció, "és fàcil deduir que amb un milió d'euros l'Ajuntament fa volar coloms perquè la ?construcció d´un complex d'aquesta envergadura requereix una major inversió". Salmeron vaticina que, amb aquest pressupost, "només es podrà restituir la teulada, aguantar les parets exteriors laterals, remodelar la façana i poca cosa més".