El president del PPC de Girona i candidat per Girona en les properes eleccions autonòmiques, Josep Enric Millo, va visitar ahir la comarca de l'Alt Empordà i va participar en els actes de Festa Major del municipi de Roses. Durant la visita Millo va explicar que "durant la visita d'avui -per ahir- he pogut constatar la manca de voluntat política del Govern de la Generalitat per impulsar la construcció d'una infraestructura tan important per aquesta comarca i que a dia d'avui pateix retards molt importants com és la C-68 entre Figueres i Roses".

Per Millo, "la situació actual que pateix el desdoblament de la C-68 ( C- 260 ) entre Figueres i Roses en el tram de Vilatenim és inacceptable", i va afegir que el desdoblament de la carretera"sovint es diu que és una obra que està acabada però la realitat és que després de més de deu anys amb aquest projecte sobre la taula aquesta carretera al seu pas per Vilatenim a dia d'avui no està encara desdoblat i això està afectant de manera directa els veïns que viuen en aquest tram".

Per al candidat popular, la manca d'execució del projecte provoca que els veïns de Vilatenim estiguin en una posició "complicada i incerta, ja que no saben què passarà amb els seus habitatges". I ha afegit que els veïns "no reben cap explicació per part del Govern i, el que és més greu, des de fa anys no poden fer res en els seus habitatges ni en els seus negocis, cosa que ha suposat, per exemple, que els negocis que estaven ubicats en locals d'aquesta zona hagin anat tancant i per part dels propietaris no s'hagi pogut tornar a llogar per ubicar-hi cap altre negoci ja que la inseguretat jurídica en la qual es troben, donada la situació d'incertesa generada per aquest projecte de desdoblament el qual no s'ha dut a terme, és total".

Millo ha explicat que aquest retard de més d'una dècada en l'execució del desoblament a Vilatenim "està perjudicant tant els veïns de la zona que dins del projecte que finalment es dugui a terme caldrà que el Govern, i així ho exigirem nosaltres, tingui en compte compensacions econòmiques per a tots ells pels perjudicis ocasionats durant tots aquests anys". "Fa uns mesos, arran de les evasives amb les quals el Govern va respondre les meves preguntes sobre la situació actual d'aquesta obra, ja vaig presentar al Parlament una proposta de resolució, la qual no s'ha pogut votar encara, amb l'objectiu d'obligar el Govern de la Generalitat a desencallar aquesta obra de manera urgent, i em comprometo a exigir-ne el seu compliment quan el PPC sigui decisiu en el proper Govern", va exposar Millo.

Finalment el candidat popular va manifestar que després de tants anys "és una vergonya que per la incapacitat del Govern de la Generalitat, tan de l'actual com de l'anterior, els veïns hagin de pagar-ne les conseqüències".