El conseller d'Educació, Ernest Maragall, afirma que espera un inici del curs escolar «positiu» gràcies a l'increment de pressupost que el Govern ha dut a terme en aquest àmbit i al fet que enguany es posa en marxa el nou calendari escolar que permetrà «avançar cap a un millor servei educatiu per als infants» de Catalunya. Maragall va fer aquestes declaracions durant una visita al CEIP La Marina de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), que enguany estrenarà un nou edifici. El conseller va destacar que un total de 123.250 alumnes de les comarques de Barcelona començaran el curs el proper dimarts i va recordar que el departament ha invertit 26.6 milions d´euros en aquest territori.

Ernest Maragall va recordar que el nou calendari neix amb l'objectiu de millorar la distribució del temps lectiu i el de lleure dels infants: «Es tracta de servir millor l'educació dels nostres nens», va dir el conseller, que va remarcar que aquest canvi demana esforços per part de tothom, especialment de l'administració, «perquè la nova manera d'organitzar el temps no signifiqui cap problema per a les famílies». En aquest sentit el conseller es va mostrar esperançat amb la modificació, que es farà efectiva dimarts que ve, i va assegurar que està «convençut» que es verificarà que és «molt millor i més avantatjós» que el fins ara vigent.

Per altra banda, el Departament d´Educació disposarà per al proper curs escolar 2009-2010 de 11,6 milions d´euros per destinar en ajuts individuals per a la compra de llibres de text i material didàctic complementari i informàtic. Les beques individuals es poden sol·licitar a partir d´avui i fins al 30 de setembre. A més dels ajuts individuals, Educació ha adjudicat 7,6 milions d´euros per al programa de reutilització de llibres de text i material curricular.