La insistència del restaurador de Palol de Revardit Pere Mià va quedar patent ahir una vegada més en una nova mostra de protesta a les portes dels jutjats de Girona. Mià va escollir aquesta vegada una disfressa de ruc per posar de manifest la seva disconformitat amb el procés judicial en què està immers per, suposadament, tenir un treballador del seu restaurant contractat de manera fraudulenta, cosa que li va suposar una multa de 21.000 euros.

Però Pere Mià, totalment indignat amb el càstig, ha portat per dues vegades el seu cas al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Per al proper 24 de setembre hi ha prevista una nova vista a Girona per aclarir els fets.

La clau de l'assumpte està en el vincle que uneix Pere Mià amb un treballador del mas que, alhora, és parella de la germana Mià. Malgrat que la germana i el treballador festegen des de fa més de 25 anys la Inspecció de Treball va considerar que no hi ha vincle familiar i que, per tant, el restaurador l'havia d'haver tingut contractat i no pas consentint un règim d'autònoms. La sanció va ser, el juny del 2006, de 21.000 euros i suposava l'inici d'un llarg camí als jutjats.