La Generalitat ha decidit instal·lar cartells advertint del risc d'esllavissades a la cala de Porto Pi de Tossa de Mar, segons van confirmar fonts del Departament de Política Territorial i Obres Públiques (PTOP). La instal·lació que es va dur a terme fa uns dies, s'ha fet a les zones que presenten més perill, després de comprovar que l'Ajuntament no havia posat aquests avisos, malgrat que el Govern català ho va sol·licitar als representants del consistori.

Cal recordar que com va avançar Diari de Girona el passat divendres 20 d'agost, malgrat que des de Costes de la Generalitat es va prohibir justament pel risc d'esllavissades la instal·lació d'un xiringuito a la platja, com es feia cada any per a la celebració de la Beach Party -una sèrie d'activitats aquàtiques que s'organitzen perquè els turistes passin un dia diferent a la zona-, la cala ha estat cada dia durant aquest estiu plena de banyistes que fan cas omís a les advertències. L'empresa, per evitar la prohibició del xiringuito, ha disposat d'un vaixell bar just davant de la cala, on es podien adquirir begudes i menjar. S'organitzaven viatges amb embarcacions petites des de la platja fins al bar flotant.

En sortir als mitjans de comunicació, la Generalitat va anunciar que revisaria la platja per comprovar si l'Ajuntament havia instal·lat uns cartells advertint del perill. Fa uns dies, el mateix departament va acabar col·locant els avisos, després de veure que el consistori no ho havia fet.

Des de la Generalitat es va apuntar que hi ha d'haver informació sobre el perill i que la decisió d'assistir sigui responsabilitat individual. "L'advertència ha de quedar claríssima i si després la gent ho sap, n'és conscient i no en fa cas, ja no hi podem fer més", van destacar fonts del departament de la Generalitat. En aquests moments s'està fent l'estudi geològic que es va engegar per analitzar les esllavissades.