La instal·lació de centres de culte que no són de creença catòlica a les poblacions està generant polèmica arreu del país i Riudarenes, aquest petit poble de la Selva, no n'està pas excempt. Fa uns mesos, membres de la comunitat evangelista van demanar permís per instal·lar-se en un local de la carretera de Santa Coloma de Farners, que es troba en els baixos d'un bloc de pisos, i ara quan els veïns de l'edifici s'han assabentat que demanaven llicència per instal·lar-s'hi van presentar al·legacions contra aquest canvi d'activitat d'aquest local de lloguer.

L'alcalde de Riudarenes, Narcís Colomé (CiU), explica que en aquests moments aquesta comunitat religiosa no té permís per obrir les instal·lacions, si bé "el seu dia es va donar el permís d'obres" i, per tant, els membres d'aquesta ordre "d'ètnia gitana", explica el batlle, van adequar el local per poder-hi exercir el culte. De fet, Colomé assegura que aquestes instal·lacions tindrien el vistiplau de l'enginyer municipal, ja que va emetre un informe a favor.

Tot i el refús dels veïns del bloc de pisos, el govern de CiU ha decidit desestimar totes les al·legacions que aquests van presentar perquè no s'hi instal·lés aquest centre de culte. I assegura que el local "ha de complir amb les normes de seguretat, ja que hi ha el vistiplau de l'enginyer". A més, el batlle de Riudarenes va voler deixar clar que com a Ajuntament "no estem ni a favor ni en contra d'aquest centre, però considerem que és com qualsevol altra activitat si compleix alhora de tenir llicència".

Ara, per tant, només caldria que l'Ajuntament donés la llicència per convertir aquest local comercial de més de 100 metres quadrats en un lloc de culte, però abans, segons Colomé, manca encara que la Generalitat hi doni el vistiplau així com també, ressalta, el Consell Comarcal. Una resposta que el batlle creu que serà imminent i, per tant, en breu s'obrirà aquest nou centre de culte.

El precedent d'Anglès

Cal recordar però, que aquestes dues institucions també havien de solucionar la polèmica a la població d'Anglès i que, finalment, qui té la potestat de donar llicència és el consistori com marca la llei de centre de culte de la Generalitat.

De fet, a Anglè fa més de dos anys va esclatar la polèmica quan es va instal·lar una mesquita en el barri antic amb llicència de local comercial. Els veïns han estat denunciant a banda de la suposada il·legalitat del centre de culte també mancances de seguretat a l'immoble i l'acumulació de gent durant les festivitats com el Ramadah; tot això ha derivat que, a dia d'avui, el consistori tingui sobre la taula la decisió de si dóna la llicència perquè funcioni com a centre de culte o no.