El complex de les naus Burés d'Anglès, que integren el museu del Vapor d'aquesta antiga fàbrica tèxtil i les sales polivalents aviat serà una realitat. Si fa un mes s'inaugurava la restauració del museu del Vapor de la Burés. Ara, d'aquí pocs dies es preveu començar els treballs per crear els tres espais polivalents que s'han de construir a la nau número 3. Aquestes obres s'acaben d'ajudicar per part de l'Ajuntament d'Anglès per uns 280.000 euros a l'empresa Construccions Viñes i tenen un termini d'execució de dos mesos.

Cal recordar que aquesta reforma de la nau no s'havia pogut iniciar degut a què l'edifici s'ha declarat Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN) i llavors, el departament de Cultura va exigir que qualsevol obra que es fes el recinte, s'havia de realitzar seguint els requisits de la Comissió del Patrimoni, que van fer variar el projecte a l'ajuntament i per tant, retardar-lo en el temps.

Tot i alguns reajustaments del projecte a petició de Cultura, aquest preveu en essència el mateix que l'inicial, és a dir la creació de tres sales polivalents i que tindran diferents usos: una de principal que tindrà capacitat per a unes 1.870 persones, i llavors una altra destinada per a sala de ball dels jubilats, i l'última serà annexa al museu i tindrà una capacitat per a 421 persones.

Mantenir les voltes i pilars

La nau número 3 de l'antiga fàbrica tèxtil Burés té com a elements destacats que s'han de mantenir quan es realitzin els treballs són les característiques originals de l'edifici, en que l'estructura dels pilars de fosa i voltes a la catalana entre jàsseres d'acer i, a més, a l'interior hi ha instal·lacions de la indústria tèxtil de fa 100 anys.

Amb aquestes tres sales polivalents, Anglès tindrà un nou espai on poder-hi fer teatre i d'altres disciplines escèniques, que ara es fan en d'altres espais de la vila però que no són pas de propietat municipal.

Amb aquestes obres, per tant, quedarà una sola nau de la Burés buida. En total, el consistori en té tres: una ocupada pel museu del Vapor de la Burés; a l'altra, s'hi faran les tres sales polivalents i una està buida. En aquesta darrera, el consistori havia admès fa més d'un any que volia vendre-la. I a més en l'indret que ocupa s'hi podrien edificar vivendes, al estar permès per la qualificació del sòl.