El grup AMC-Figueres va presentar dilluns una proposta a l'Ajuntament perquè es divideixi la ciutat en cinc districtes. El grup recorda que el 2005 el ple va acordar la constitució d'una comissió d'estudi per a la creació d'òrgans territorials i sectorials de gestió descentralitzada, la qual després d'haver celebrat quatre reunions de treball va donar a conèixer a la corporació municipal un informe en el qual es dividia la ciutat en 5 districtes a efectes de participació ciutadana. A més, l'acord de govern amb ERC preveia en el punt 16 del programa de govern una aposta per potenciar les regidories de barri i vehicular la participació ciutadana mitjançant districtes.

La regidora d'Educació ha presentat la campanya de Salut Jove adreçada als alumnes de l'institut. Es tracta d'una campanya d'informació sexual que treballarà perquè els joves puguin disposar de tota la informació necessària en relació amb la seva sexualitat. Els adolescents disposaran d'una infermera a qui qüestionar qualsevol dubte relacionat amb la sexologia, poder parlar de mètodes anticonceptius o els riscos de les malalties de transmissió sexual. Aquest servei s'oferirà des de l'anomenat Espai Jove.

La protectora d'animals Pro Gat i Gos ha fet una crida a la ciutadania perquè adoptin animals, ja que estan saturats i no poden acollir-ne més. La capacitat del refugi ha arribat al seu límit. Des de fa unes setmanes l'entitat no pot rebre nous gossos ni gats a causa de la gran quantiat que s'hi concentren. Per això ha decidit demanar ajuda a la ciutadania, una actitud solidària perquè n'adoptin i així descongestionar les instal·lacions. Recorden que abans de comprar un animal caldria mirar refugis com aquest i endur-se'n un cap a casa i sense pagar per ell. "La gent no és conscient que darrere d'aquell regal nadalenc que és un petit i maco cadell, tard o d'hora esdevé un gos adult que caldrà treure a passejar tres vegades al dia i que caldrà educar adequadament".