L'entitat ecologista Natura i Usos Sostenibles d'Arbúcies (NIUS) denuncia que l'Ajuntament ha tallat una palmera centenària que hi havia situada al carrer de la Pietat d'aquesta localitat. Des de NIUS es considera que era un exemplar que si bé tenia la plaga de l'escarabat morrut podria haver-se intentat "trobar una altra solució menys dràstica" que no passés per tallar aquesta palmera, que a la seva base feia més d'un metre de diàmtre i mig, i 80 centímetres d'alçada.

L'entitat ecologista, en un comunicat, explica que en veure l'estat d'aquest arbre i que es trobava afectat per aquesta plaga -que va arribar a Catalunya ara fa uns cinc anys- va contactar amb els serveis de medi ambient de l'Ajuntament i també amb l'alcalde d'Arbúcies, Roger Zamorano (ERC), per informar de la qüestió i alhora trobar-hi una solució, que al seu parer podia passar per d'altres sortides i no talar-la.

La plaga de l'escarabat morrut és difícil de detectar en els seus atacs inicials, però la caiguda de fulles i la presència de capolls de l'escarabat al punt d'inserció de les fulles són els primers símptomes de la seva presència. I llavors, en poques setmanes, la pràctica totalitat de la corona es veu afectada, i origina la mort de l'arbre.

NIUS, però, critiquen el consistori per haver optat per tallar la palmera i també asseguren que l'Ajuntament té "diners per fer gelosies amb plantes a la plaça de l'Ajuntament i altres actuacions de disseny".

A banda, recorden que en molts casos han col·laborat amb l'Ajuntament d'Arbúcies però ara el critiquen i recorden que per salvar-la "abans de tallar es podria haver provat l'endoteràpia", un sistema que consisteix a introduir el producte fitosanitari directament al sistema vascular de la planta, arbre o palmera.